خزعلی: نگاه تشریفاتی و ویترینی به زنها باید برداشته شود نخستین مجموعه «گیم‌نت» بانوان در مشهد راه‌اندازی شد دعوت بانوان نخبه کشور از مردم برای مشارکت در انتخابات اظهارات نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ در حوزه زنان و خانواده (بخش چهارم) پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان | آیا می‌توانم بعد از فوت همسرم، مستمری پدر بازنشسته‌ام را برای خودم فعال کنم؟ نامه‌نگاری‌ها برای فرزند دزدیده‌شده حسین قبادی، مباشر املاک آستان‌قدس‌رضوی، در ۸۰ سال پیش | دختری که هرگز پیدا نشد مادر باش و کارآفرین شو توانمندسازی زنان سرپرست‌خانوار در دولت شهید رئیسی + جزئیات راز تقویت مهارت گفتگو در مناجات عرفه تولید محصولات مشابه خارجی توسط زنان شهرک صنعتی چناران «دانش‌ورزی حاصلخیز» در کتاب‌فروشی‌ها | روایت حضور زنان در عرصه فناوری چلّه‌نشینی بانوان زائر و مجاور در حرم امام‌رضا(ع) برای ظهور منجی عالم از اعطای بسته اعتباری به زوج‌های جوان تا موضع‌گیری درباره حجاب؛ اظهارات نامزد‌های انتخابات در حوزه زنان و خانواده (بخش سوم) خانم‌ها این برق‌لب‌ها را نخرند پنج فایده شگفت انگیز روغن نارگیل برای سلامت مو زنان در برابر خشونت به کجا پناه می‌برند؟ درگذشت بانوی زائر ایرانی در مکه اظهارات کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ در حوزه زنان و خانواده (بخش دوم) هوای مادری و دخترانه‌های دومین رویداد هم‌آفرینی دعوت در مشهد آخرین امضای شهید جمهور برای زنان خبر خوش برای روستاییان متولد دهه ۶۰
سرخط خبرها
اجرای قانون جوانی جمعیت با کمک و نظارت مردم | اعطای تسهیلات فرزندآوری آسان شود

اجرای قانون جوانی جمعیت با کمک و نظارت مردم | اعطای تسهیلات فرزندآوری آسان شود

  • کد خبر: ۲۳۳۲۱۳
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۵
اختتامیه نخستین رویداد هم‌افزایی ارکان حاکمیتی موضوع جمعیت برگزار و بر ضرورت اجرای کامل قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به‌منظور دستیابی به اهداف قانون با کمک و نظارت مردم تاکید شد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری در این رویداد گفت: مسئله جمعیت یک وظیفه مشترک الهی و دارای ابعاد تمدنی، ملی، منطقه‌ای و حیاتی کشور است.

حاج‌علی‌اکبری با بیان اینکه ائمه محترم جمعه این وظیفه را جدی گرفتند و جزو اولویت‌های برنامه‌های خود قرار دادند، گفت: برنامه‌ای با این خصوصیات تجربه جدیدی است و امید داریم ملاحظات و نقطه نظرات کاملاً منتقل شود.



رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه تاکید کرد: رویداد هم‌افزایی ارکان حاکمیتی موضوع جمعیت، یک الگوی همکاری مشترک در ارتباط با یک وظیفه مشترک است و باید راه بهتر را برای پیش‌بردن موضوع انتخاب کنیم.

سحر منصوری عضو کارگروه سلامت دبیرخانه ستاد ملی جمعیت نیز با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص فرهنگ‌سازی بهداشتی چه در کادر درمان و چه در بین عموم مردم گفت: آیا اعطای وام یا تسهیلات، واگذاری خودرو و زمین تاثیر مثبتی در فرزندآوری داشته است؟ آیا تمام کسانی که وام دریافت کردند، کامشان شیرین شده است؟ آیا ما به هدف خود رسیدیم؟

منصوری افزود: باوجود اینکه ممکن است انتقاداتی به قانون از باب جامعیت وجود داشته باشد، از ۹۳ تا ۱۴۰۰ دغدغه‌مندان فعالیت‌های مختلفی انجام دادند، اما به دلیل نبود قانون توفیقات زیادی در این حوزه نداشتیم.

وی با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده تنهاموجودی ما برای استناد است، گفت: اگر پایبندی به قانون وجود داشته باشد، یک وحدت رویه‌ در تمام کشور برای رسیدن به اهداف پیش‌بینی‌شده ایجاد خواهد شد.

منصوری ادامه داد: به‌همت دوستانی که اعتقاد به کار داشتند، شاهد اتفاقات بسیار خوب در وزارت بهداشت بودیم؛ اما نگاه سیستم بهداشتی سال‌ها براساس کنترل جمعیت بوده است و تغییر نگاه این بدنه کار خیلی سختی است. غالباً همچنان نگاه‌ها و نظرات بر همان رویه قبلی است.

منصوری اضافه کرد: برآورد‌های میدانی می‌گوید که آن‌قدر بانک‌ها در اعطای وام‌ها سخت گرفته‌اند که این پول در جیب پدر رفت، اما کامی شیرین نشد. پس هدف قانون هم طبیعتاً محقق نشده است. ما نیاز به تسهیل در اجرا داریم.

وی گفت: سطح مطالبه‌گری باید با همراهی مردم افزایش پیدا کند، بسیاری از شکایت‌هایی که به ما می‌رسد این است که قانون اجرا شده و آماری پر می‌شود، اما عملا اتفاقی رخ نداده است. نیاز به بازو‌های نظارتی از جنس مردم داریم که وارد کار شوند و کیفیت و کمیت اجرای قانون را رصد کنند.

عضو کارگروه سلامت دبیرخانه ستاد ملی جمعیت ابراز امیدواری کرد که با موضع‌گیری درست نسبت به موضوع مهم جمعیت که هم ضرورت و اولویت و هم فوریت کشور است، با فهم دقیق رسیدن به این موضوع تسهیل شود.

رسانه‌ها آنطور که باید به موضوع جوانی جمعیت نمی‌پردازند

فریبرز جباری‌فر نماینده شبکه بهداشت نیز در آیین با تقدیر از شورای سیاستگذاری از برگزاری این رویداد گفت: این کارگاه هم بار علمی خوب و هماهنگی‌ها و همکاری‌های خوبی را شاهد بودیم و نویدبخش روز‌های خوبی در موضوع جمعیت خواهد بود.

وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ که طرح جوانی جمعیت قابلیت اجرایی پیدا کرد و به شبکه‌های بهداشت و درمان ابلاغ شد با تمام توان و ظرفیت و برنامه‌ریزی دقیق پای کار آمدیم و اقدام به اجرایی نمودن طرح نمودیم. پس از سه سال از اجرای طرح نتیجه این شد که ۱۵ استان کشور شاخص باروری صعودی پیدا کردند.

نماینده شبکه بهداشت با بیان اینکه با وجود موفقیت‌آمیز بودن اقدامات صورت گرفته مشکلاتی در اجرای این قانون وجود دارد که لازم است از میان برداشته شوند، تصریح کرد: برخی قوانینی که در این زمینه وضع شده به جای سیاست تشویقی، سیاست تنبیهی دارد.

جباری‌فر گفت: انجام غربالگری‌های حین بارداری اختیاری شده و بهانه‌ای دست افرادی داده که مخالف طرح سیاست جوانی جمعیت هستند. اگر این طرح مثل گذشته ادامه پیدا می‌کرد، بهتر بود.

وی ادامه داد: لازم است برای ارائه خدمات بیمه‌ای برای زوجین نابارور با توجه به هزینه بالایی که دارند چاره اندیشی شود. همچنین لازم است درخصوص ضمانت اجرایی سیاست‌های جوانی رصد‌ها و پیگیری‌های جدی صورت بگیرد.

جباری‌فر از وزارت بهداشت خواست که ردیف اعتبارات نشان دار را برای حوزه جوانی جمعیت مشخص کند و اضافه کرد: در رسانه ملی و صداوسیما آنطور که باید و شاید به موضوع جوانی جمعیت پرداخته نمی‌شود.

نماینده شبکه بهداشت اظهار داشت: با وجود پیش بینی ویزیت رایگان برای کودکان زیر ۷ سال، از کودکان دوقلو و چندقلو هزینه اخذ می‌شود که لازم است قانون برای همه یکسان اجرا شود.

وی ادامه داد: سالانه تعداد زیادی از جمعیت کشور را به دلیل استاندارد نبودن خودرو‌ها و یا جاده‌ها از دست می‌دهیم که لازم است مسئولان درباره این موضوع خطیر چاره‌ای بیندیشند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.